Zoeken
  • wegautokrassen

Clinic keramische coating aanbrengen

Een SiO2 of SiC coating aanbrengen op de lak van je auto is vrij eenvoudig. Mits de lak perfect is voorbereid. Heb je de kennis om een auto goed te polijsten, dan leer je in de clinic met maximaal twee personen hoe je een coating perfect aanbrengt.
Als er een probleem ontstaat na het aanbrengen van een keramische coating is dat meestal een hechtingsprobleem, of de coating heeft net te lang gedroogd. Vlekjes ontstaan tussen de coating en de lak, de hechting is niet perfect verlopen. Of strepen ontstaan op de plek waar de coating te laat is uitgepoetst. Goed wassen en ontvetten van de auto is naast het perfect polijsten heel belangrijk.


Bij ons zijn er persoonlijke clinics, waarbij je 1 op 1 leert hoe je zelf perfect een keramische coating aanbrengt

Breng je een oude auto mee en is de lak al voorbereid door polijsten? Dan kun je daarop oefenen met het aanbrengen van meerdere soorten coatings. Daarom is enige voorkennis en ervaring met het polijsten van een auto wel handig voor het volgen van deze workshop. Krassen die nog in de lak achterblijven zijn vaak heel goed zichtbaar onder een coating, vandaar de vereiste vaardigheid van het goed kunnen polijsten. Beheers je het polijsten nog niet? Dan kun je een polijstworkshop volgen die we afsluiten met het aanbrengen van een SiC-coating op de gepolijste delen. het is niet aan te bevelen om met een zojuist aangebrachte coating te gaan rijden, de coating moet eigenlijk 24 uur uitharden. Maar op een oude auto is dat vaak minder belangrijk en je kunt het er thuis weer af polijsten.

Benodigde voorkennis: 'een auto goed kunnen polijsten'


Je werkt met een SiO2 of SiC-coating waarbij de techniek van het aanbrengen identiek is. Het is een praktische workshop waarbij we niet theoretisch ingaan op de voor- en nadelen van een coating. We gaan ervan uit dat je daar al voldoende over hebt gelezen en op onze website staat op de pagina ’zelf een keramische coating aanbrengen’ alle informatie.


Meer informatie op onze website voor groot beeldscherm en desktop.

https://www.auto-krassen-weg-poetsen.nl/zelf-een-coating-aanbrengen

62 weergaven