Zoeken
  • wegautokrassen

Workshop auto polijsten

Bijgewerkt op: 25 jun.

In drie uur tijd laat ik je precies zien hoe je zelf je auto moet aanpakken. Alles zien en uitgelegd. Geen moeizame theorie maar uitleg tijdens het polijsten en poetsen waarmee je zelf direct gaat beginnen.

De workshop poetsen en polijsten is vooral geschikt als je graag je eigen auto in twee tot drie uur wilt leren kennen en later zelf een polijstmachine koopt. Je hebt thuis nog acht tot tien uur werk om alle krassen uit de lak weg te polijsten. Ideaal voor wat oudere auto's met krasjes en als lakreparaties te duur worden. Want 70% van de krassen verdwijnen definitief uit de lak als je zelf een polijstmachine koopt en een dag gaat polijsten.

Je auto onder de motorkap als nieuw, ruiten, banden, velgen in topconditie, drieënhalf uur praktijkgericht professioneel poetsen en polijsten. De lak weer als nieuw, instructie polijsten, machinaal in de wax zetten, krassen en krasjes verwijderen enz.

Zelf ga je ruim 3,5 uur oefenen waarvan ruim twee uur met de excentrische polijstmachine. Je gaat direct aan de slag en alles zelf uitproberen voor 139 euro, dat is inclusief de gebruikte poetsmiddelen enz! Je polijst en poetst onder deskundige begeleiding een klein gedeelte van je auto, de motorkap en een spatbord, zodat je de resultaten goed kunt beoordelen. Daarna ga je zelf aan de slag en aan het eind van de poetsinstructie weet je precies hoe je zelf je auto moet aanpakken, welke wax, polijstpads en machine je nodig hebt enz. Als je via een webshop een polijstmachine koopt heb je daarna thuis nog een dag werk om je auto krasvrij te polijsten. Je krijgt ook een wasinstructie en ik laat je zien hoe je kunststof, interieur, glas, rubbers, ruiten, velgen, banden en leer weer als nieuw krijgt. Ideaal als je nog te weinig kennis hebt van het polijsten, onderhoud en machinaal poetsen. Je kunt dan zelf goed voorbereid aan de slag met je auto. Deze workshop wordt het meest gekozen en is ideaal voor de zaterdagochtend of zondagochtend. Alleen jij en je auto, het is een workshop op maat.


Voor jou op maat gemaakt


De workshops zijn maatwerk, dus alleen jij en je auto. Wil je met een vriend, partner of collega komen die ook wil leren polijsten, dan kan de workshop voor 35 euro met een uur verlengd worden, duurt dan 4,5 uur en kost dan 174 euro. Je leert dan allebei volledig polijsten en met de allernieuwste DAP EVO of de DAP EVO Plus polijstmachine. Deze workshop van 4,5 uur wordt ook voor jou op maat gemaakt als je een poetsbedrijf wilt beginnen of als je een (eigen) handelsvoorraad auto's wilt leren polijsten. Dan leer je ook de Rupes Bigfoot kennen en de Tornador.

De workshop is alleen jij en je auto! Een persoonlijke workshop waarbij je al je vragen kunt stellen en op je gemak oefent

Dit leer je tijdens de workshop in 3,5 uur


1. We beginnen met een deel schoonmaken onder de motorkap

Je krijgt een goede uitleg van de juiste aanpak, je ziet de resultaten bij een auto die hier staat en vervolgens zie je dat bij je eigen auto ook gebeuren.

2. We kijken naar de wielen

Je krijgt instructie hoe je remstof verwijdert en je velgen altijd schoon houdt.

3. Een korte wasinstructie

Je wast een paar delen van je auto en je leert krasvrij auto wassen.

4. Zelf polijsten

Je gaat de motorkap polijsten zodat je de basiskennis oefent op het makkelijkste deel.

​Daarna een spatbord polijsten. Door uitgebreid te oefenen (onder begeleiding van een expert) op een staand en liggend deel leer je de hele auto kennen.


Je krijgt een korte instructie over de soorten machines, pads en polijstmiddelen. Zodat je weet waarop je moet letten tijdens en bij het beginnen met polijsten. Dan ga je zelf tweeënhalf uur lang polijsten onder mijn begeleiding.

Je krijgt een gedegen uitleg en demonstratie en gaat direct al zelf aan de slag


Je leert:

- de juiste techniek, hoe om te gaan met vlakke en smalle delen, hoeken, rondingen

- Volledig krasvrij polijsten in overlappende banen

- Polijsten van hoeken en rondingen met dezelfde soort polijstpads

- Plaatselijk krassen verwijderen

- Voorkomen dat de polijstpad teveel opwarmt

- De juiste houding en aanpak zodat je het polijsten lang kunt volhouden

- De mogelijkheden bij ingebrande resten zoals dooie vliegen en vogelpoep

- Het polijsten van hard kunststof zoals bij deurlijsten en dakrailings


Dan zie je het geweldige resultaat van het polijsten op je eigen auto. Krasvrije en spiegelgladde lak want de krassen verdwijnen onder je handen, voorgoed en definitief.

Na tweeënhalf uur oefenen op de motorkap en een spatbord (liggende en staande delen) ken je alle technieken voor professioneel polijsten. Dan beheers je het polijsten volledig en op de juiste manier.

Thuis heb je dan meestal nog acht tot tien uur nodig om je auto krasvrij te polijsten als je via een van de Nederlandse webwinkels een dual action polijstmachine aanschaft. Zo lang duurt het bij een gemiddelde auto en gemiddelde hoeveelheid krassen om je auto krasvrij te polijsten. Polijsten is vooral de eerste keer geduldwerk en het kan ook makkelijk deel voor deel gedaan worden. Je kunt de polijstpads wassen en hergebruiken. Je zult zien dat enige rust en aandacht zorgt voor een topresultaat en dat je hetzelfde resultaat behaald als professionele autodetailers


Welke polijstpads je moet gebruiken, de juiste toerentallen, welke polijstpasta en het machinaal aanbrengen van de waxsoorten; alles komt aan bod. Alles is teruggebracht tot het meest simpele en meest effectieve waardoor je niet veel verschillende middelen hoeft te kopen.


Het laatste half uur besteden we aan de meest effectieve middelen voor banden, velgen, ruiten, kunststoffen en rubbers aan binnen- en buitenkant.

Je krijgt na afloop nog een lijst gemaild waar alles nog een keer stap voor stap op staat, afgestemd op jouw auto en je eventuele andere auto’s.

Alleen personenauto's


Kom bij voorkeur met een zwarte of donkerblauwe auto. Daarop zie je tijdens de workshop precies wat je aan het doen bent. Een zwarte auto absorbeert al het licht en daardoor zie je iedere kras zitten onder het vele LED TL-licht en de LED spots rondom in de garage. Je ziet ook precies hoeveel krassen je verwijdert en wat het resultaat is van je polijstwerk. Dat zie je op een zilvergrijze of lichte kleur auto niet goed omdat die het meeste licht reflecteren. Dus kom naar de workshop met een zwarte auto en doe jezelf een groot plezier, zo haal je het maximale rendement uit je training.


Busjes en campers passen NIET in de garage. De maximale doorrijhoogte is 1.90 meter. De workshop wordt gegeven in Houten, vlakbij Utrecht.


Deze site is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 25 juni 2022.

We hebben ook een website voor groot scherm zodat je op je iMac en desktop computer alles in detail kunt lezen en bekijken. Daarop staan ook aanmeldformulieren voor de workshops.

www.auto-krassen-weg-poetsen.nl

85 weergaven